Informal meeting and a discussion: Assets for arts democracy, funds and other tools

May 27, 2013

International presentation | press to exit project space, Skopje (MK) in collaboration with Forte Marghera (ITA) | meeting and a discussion: Assets for arts democracy, funds and other tools| Forte Marghera, Mestre, Italy.

press to exit project space from Skopje, Macedonia is pleased to announce the informal meeting and a discussion titled “Assets for arts democracy, funds and other tools” (27 May 2013), a joint collaboration with Forte Marghera, Mestre.

Соопштение Јадро - Културно наследство

Во пожарот кој во вторникот на 15 Јануари попладне пеплоса дел од зградата на Македоски пошти, односно некогашниот телекомуникациски центар (архитектонско ремек-дело на архитектот Јанко Константинов), неповратно се оштетени и уништени муралите изработени од еден од основоположниците на македонската современа уметност и најистакнатиот Mакедонски автор од пост кубистичката епоха Борко Лазески (Прилеп 1917 - Скопје 1993).