За сочувството или можноста за чувствена телепатија, трет дел од кураторскиот проект ПЕТ ВАРИЈАЦИИ НА СТАТИЧНОСТА: ТИШИНА

// настан конципиран и реализиран од кураторката Ивана Васева

4 јули 2013 год.

Тековни активности | Кураторски проект на Ивана Васева |  настан насловен „За сочувството или можноста за чувствена телепатија“ како дел од кураторскиот проект  ПЕТ ВАРИЈАЦИИ НА СТАТИЧНОСТА: ТИШИНА | 21 часот, City Jazz Club MОЈО

За хуманоста или функцијата на љубовта, втор дел од кураторскиот проект ПЕТ ВАРИЈАЦИИ НА СТАТИЧНОСТА: ТИШИНА

// настан конципиран и реализиран од кураторката Ивана Васева

27 јуни 2013 год

Тековни активности | Кураторски проект на Ивана Васева |  настан насловен За хуманоста или функцијата на љубовта како дел од кураторскиот проект  ПЕТ ВАРИЈАЦИИ НА СТАТИЧНОСТА: ТИШИНА | 21 часот, City Jazz Club MОЈО

Претставување на уметникот Јане Чаловски во рамки на кураторски проект во Токио

18 – 27 јуни, 2013

Тековни активности | Претставување на Јане Чаловски |  кураторски “Godzilla and The Phoenix” во организација на OuUnPo |  Токио (Јапонија)

Во периодот од 18 до 27 јуни, 2013 година, македонскиот уметник Јане Чаловски ќе има свое претставување во рамки на кураторскиот проект насловен “Godzilla and The Phoenix” во Токио (Јапонија). Проектот е организиран од страна на OuUnPo, а негови координатори се  Пер Хитнер (Per Hüttner) и Самон Такахаши (Samon Takahashi).