За љубовта или внатрешниот порив, прв дел од кураторскиот проект ПЕТ ВАРИЈАЦИИ НА СТАТИЧНОСТА: ТИШИНА

// настан конципиран и реализиран од кураторката Ивана Васева

20 јуни 2013 год.

Тековни активности | Кураторски проект на Ивана Васева |  настан насловен „За љубовта или внатрешниот порив“ како дел од кураторскиот проект  ПЕТ ВАРИЈАЦИИ НА СТАТИЧНОСТА: ТИШИНА | 21 часот, City Jazz Club MОЈО

Претставување на Јане Чаловски во рамки на изложбата On the Move на European Kunsthalle

26 април - 30 јуни, 2013

Тековни активности | Претставување на Јане Чаловски | изложба On the Move на European Kunsthalle | KUB Arena, Kunsthaust Bregenz, Австрија

Во периодот од 26 април до 30 јуни, 2013 година, во KUB Arena на Kunsthaust Bregenz (Брегенз, Австрија) ќе биде презентирана изложбената, проектна и перформативна програма на European Kunsthalle, насловена Оn the move, во која учество ќе земе и македонскиот уметник Јане Чаловски.

Неформална средба и дискусија: Средства за уметничка демократија, фондови и други алатки

Мај 27, 2013

Интернационално претставување | проектен простор прес ту егзит од Скопје (MK) во соработка со институцијата Форте Маргера (Forte Marghera, (ITA)| средба и дускусија насловена „Средства за уметничка демократија, фондови и други алатки“ | Forte Marghera, Местре, Венеција.