Претставување на проектот ZINES OF THE ZONE

Проектен простор Прес ту Eгзит, во соработка со Автономно културниот социјален центар (АКСЦ), Ве поканува на претставување на ZINES OF THE ZONE, патувачка библиотека составена од фотозини, фотокниги и останати DIY печатени материјали поврзани со фотографија, уметност и активизам.

ARTIST TALK

Почитувани,

проектен простор прес ту егзит има чест да извести дека македонскиот уметник Јане Чаловски ќе одржи јавно предавње во културниот комплекс MuseumsQuartier, во Виена, Австрија.

МСУ има кози уши

Надворешни активности | куратор Ивана Васева | МСУ има козји уши, изложба/инсталација | Музеј на современа уметност, Скопје (permanent exhibition) | 22 февруари 2014 – (…)
 
Што е она што останува запаметено во самите ѕидови на Музејот на современа уметност во Скопје што не излегува на виделина? И што, после 44 години, овој музеј на солидарноста, „зграда поникната од толку единствена и благородна идеја“, како што вели Блаже Конески во својата реч при отворањето на зградата на 13 ноември, 1970 год. , денес ни говори?